Epoxygulve

Epoxy er en form for plastbelægning, der udmærker sig ved at være ekstremt fleksibel og kan arbejde sammen med mange forskellige materialer. Specielt på betongulve er epoxybelægningen meget anvendt, da det er den gulvbelægning, der binder bedst til beton.

Epoxyen kan blandes med et væld af materialer og farver og dermed er kombinationerne mange og mulighederne er til stede for at skabe et helt individuelt tilpasset gulv. Epoxygulve giver et fugefrit gulv, der er meget rengøringsvenligt og tilmed utroligt holdbart. Alt afhængigt af ønsket overflade, kan der i toplakeringen iblandes kvarts, Dynagrip eller andet, der giver den ønskede overflade og holdbarhed. Med andre ord er epoxygulve anvendelige alle steder fra landbrug og industri til kontor og detailhandel. På det seneste har vi endda oplevet større og større efterspørgsel på vore epoxygulve i private hjem.

For at sikre maksimal holdbarhed på vore gulve, er det vigtigt at underlaget er i orden. Betonen må ikke være porøs eller have revner og sprækker. Forarbejdet med diamantslibning og spartling af gulvene håndterer Jysk plast Belægning også. Vi mener faktisk, at forarbejdet er den vigtigste del af en gulventreprise. Læs her, hvordan vi via diamantslibning sikrer et godt underlag for belægningen.

Når underlaget er i orden, følger vi typisk følgende arbejdsproces:

  1. Gulvet behandles med en epoxy primer, der lukker alle porer, binder støvpartikler og sikrer optimal vedhæftning
  2. Epoxy iblandet marmormel udlægges med en tandspartel og mættes med kvartssand
  3. Overfladen komprimeres og jævnes ud med en glittemaskine til gulvet er jævnt og har en flot overflade
  4. Der gives mindst to lag toplakering, hvor der i det sidste lag tilføres bikorit for evt. skridsikring
  5. Der efterpoleres, ryddes op og gøres rent inden vi forlader gulvet. Vi betragter ikke opgaven som tilendebragt før både kunden og vi selv er tilfredse med resultatet